Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

TV Nova S „Probudi se”

CeGIT / U medijima  / TV Nova S „Probudi se”

Predsednik Centra za geostrateška istraživanja i terorizam, vojno-politički komentator Vlade Radulović bio je gost u jutarnjeg programa televizije Nova S. Povod gostovanja bio je teroristički napad u Beču, a gostujući u emisiji “Probudi se”, rekao je da je prema nezvaničnim informacijama najmanje jedan počinilac u napadu u Beču, koji je bio ubijen tokom akcije austrijske policije, bio pristalica islamske države. Uz to, istakao je da borba protiv terorizma kakav je danas predstavlja poseban izazov ne samo za bezbednosne strukture, već i za obaveštajnu zajednicu kao celinu.

Tokom izlaganja, posebno je ukazano na to da finansiranje pojedinih grupacija na teritoriji Srbije, ne samo na Kosovu, već i u delu oko Novom Pazara i Tutina, ide pre svega iz Beča i da je zapravo Beč centar za finansiranje radikalnog islama na Balkanu. Uz sve to Republika Srbija posebno je opterećena činjenicom da se nalazi na “Balkanskoj ruti” koja je itekako živa.