Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

Tamara Jelić

Tamara Jelić

Diplomirala na Fakultetu političkih nauka, Univerziteta u Beogradu, na katedri za Međunarodne poslove. Pored akademskog, posvetila se i praktičnom usavršavanju radeći kao asistent šefa protokola u organizaciji dečjeg festivala “Radost Evrope” u saradnji sa Dečjim kulturnim centrom u Beogradu. Pored toga, bila je angažovana kao predavač (edukator) na Akademiji za političku edukaciju na projektu “Popularna demokratija” koji je sprovodila Vestminsterska fondacija za demokratiju (WFD) u saradnji sa Fakultetom političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Svoju karijeru nakon završetka osnovnih studija započela je kao projektni asistent u nevladinoj organizaciji Centralnoevropski forum za razvoj (CEDEF). Takođe, bila je učesnica brojnih naučnih konferencija kao što su Politička konferencija Zlatibor Open i Konferencija o ekološkoj bezbednosti “Uozbiljimo se”. Fokus interesovanja usmeren je na međunarodne odnose u savremenom svetu i položaj Balkana u složenim geopolitičkim okolnostima. Govori engleski i francuski jezik.

Svi tekstovi autora

Istaknuti radovi

  • Da li je Dejtonski mirovni sporazum uspešno regulisao nacionalne sukobe u BiH?
  • Evropska Unija i slučaj Turske
  • Kako unaprediti međunarodnu saradnju i koordinaciju sa partnerima na polju sajber bezbednosti – Predlog praktične politike