Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
 

O CeGIT-u

Centar za geostrateška istraživanja i terorizam (CeGIT) je nezavisna think-tank organizacija osnovana 2018. godine u Srbiji. Tim istraživača i saradnika okupljenih u organizaciji fokus svojih aktivnosti usmerava na istraživanje, praćenje i analizu različitih aspekata bezbednosti sa kojima se suočava savremeno društvo. U središtu interesovanja Centra, poseban akcenat posvećen je oblastima geopolitike i terorizma kao i efektima koji su rezultat njihovog uticaja na stanje bezbednosti na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou.

Kroz svoje delovanje CeGIT ima za cilj da otkrije i definiše nove bezbednosne izazove, rizike i pretnje, kao i da analizira i unapredi postojeće politike i okolnosti koje doprinose poboljšanju individualne, nacionalne, regionalne i međunarodne bezbednosti.

 

Misija i vizija

 

Naša misija je:

  • Podrška i unapređenje bezbednosti građana i društva u celini kroz sprovođenje različitih oblika i metoda istraživanja, analiza i edukacija;
  • Aktivan doprinos Centra kao profesionalne, cenjene i priznate organizacije, stvaranju mirnog, stabilnog i sigurnog bezbednosnog okruženja.

Naša vizija je savremeno, stabilno, sigurno i bezbedno društvo.

Click to see English version